Tudomány

Csonttörő hideg szakadt Oroszországra

david mareuil / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
david mareuil / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Rendkívül hideg, fagyos légtömeg uralja Szibéria keleti részét, ahol több helyen -30, -40 fok alatt alakul a hőmérséklet, és nemcsak éjszaka, hanem napközben is. Az északi félteke leghidegebb pontjaként számontartott Ojmjakonban is dermesztő hideg uralkodik, hétfő hajnalban -56,6 fokig zuhant a hőmérséklet – írja az Időkép.hu.

Az Ojmjakontól nem messze lévő Deljankirban pedig -57,4 fok volt.

Itthon ilyesmiről szó sincs, a Kiderül.hu előrejelzése szerint a hét utolsó napjait egy mediterrán ciklon teszi mozgalmassá a hét utolsó napjait. Szerdán zsugorodik a rétegfelhőzet, fokozatosan javulnak a látási viszonyok, a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett északon több, míg délen kevesebb napsütés várható. Számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű, a nyugati szelet az északi megyékben élénk, olykor erős lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között várható, magasabb értékeket a kevésbé felhős tájakon mérhetünk, míg késő este -2, 2 fok valószínű.

Csütörtök éjjel több helyen képződhet köd, majd délnyugat felől felhősödés kezdődik, de előtte az északkeleti tájakon még pár órára kisüthet a nap. Szórványosan előfordulhat szitálás, kisebb eső, az északi, északnyugati hegycsúcsokon néhol átválthat a halmazállapot. A keleti szelet néhol időnként élénk lökések kísérik, miközben a hőmérséklet hajnalban -6, +3, kora délután 2 és 6 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik