Tudomány

Két turista megsérült az izlandi vulkánkitörés közelében

Ernir Eyjolfsson / ANADOLU AGENCY / AFP
Ernir Eyjolfsson / ANADOLU AGENCY / AFP

Ahogy korábban megírtuk, szerdán kitört az Izland fővárosától 32 kilométerre található Fagradalsfjall vulkán, miután napok óta egyre több földrengés volt a térségben. A katasztrófavédelem arra figyelmeztette a turistákat és a lakosokat, hogy a mérgező gázok miatt kerüljék el a területet. Ennek ellenére hatalmas az érdeklődés a nem mindennapi természeti jelenség iránt.

Csütörtökön a helyszínre látogatók közül két turista megsérült a kitörés helyszínén, írja a Reykjavík Grapeline. A parti őrség az egyik sérült turistát kórházba szállította. A mentőcsapatok csütörtök este végig a helyszínen voltak, és több, kisebb sérülést szenvedett túrázón is segítettek.

A rendőrség arra kérte a kitörés helyszínére látogatókat, hogy tartsák be a katasztrófavédelem utasításait. Közleményükben figyelmeztettek, hogy a kitöréshez vezető túraútvonal nehéz, és nagyjából két órát vesz igénybe, amíg a kitörés központjáig eljutnak. A rendőrség szerint a túravezetők kevés megértést tanúsítottak a katasztrófavédelem felhívása iránt azáltal, hogy ilyen hosszú, és megterhelő túrára engedték a komolyabb felkészültséggel nem rendelkező turistákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik