Tudomány

Jön a kánikula, 40 fok fölé indul a hőmérséklet

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A jövő hét második feléig még élvezhetjük az élhető, szép nyarat, majd vasárnaptól intenzív melegedés kezdődik. A legfrissebb adatok alapján az előttünk lévő hőhullámban az idei nyár eddigi legmelegebb napjai jöhetnek, a hőmérséklet 40 fok fölé emelkedhet – írja a Kiderül.hu.

Addig azonban van még pár elviselhető napunk. Hétfőn napos, gomolyfelhős idő várható, több gomoly az északkeleti megyékben valószínű, és zápor, zivatar is elsősorban ott alakulhat ki. Kisebb eséllyel a nyugati határ közelében is előfordulhat zápor, zivatar, az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között várható.

Kedden sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel, helyenként előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel keleten, északkeleten. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16, a csúcshőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű. Először szerdán lépjük át a 30 fokot, a hőmérséklet délután 26 és 32 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik