Tudomány

Barbár koalamészárlást végeztek egy eukaliptuszültetvényen

ROLAND WEIHRAUCH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
ROLAND WEIHRAUCH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Egy ültetvény lecsupaszításakor a koaláknak is nekimentek gépekkel, vérfürdő lett a vége.

Több tucatnyi koala hunyt el Ausztrália Victoria tagállamában az elmúlt évben, ezért állatkínzás vádjával sokakat állítanak várhatóan bíróság elé – írja a BBC News. Tavaly egy Cape Bridgewater melletti ültetvényen találtak holtan sok koalát, egyesek még éltek, de annyira ki voltak száradva és olyan komoly sérüléseik voltak, hogy el kellett őket altatni.

Az eukaliptusszal beültetett terület tulajdonosát és a földmunkákat végző vállalkozót gyanúsították meg azzal, hogy a placc rendezése során nem voltak tekintettel az ott lévő koalákra. Egyénenként 126 vádponttal néznek szembe. Nem nevezték meg őket a hatóságok. Akár 12 év börtönt is kaphatnak, de a pénzbüntetés is valószínű.

A hatóságok szerint az eukaliptuszültetvény leszüretelésekor úgy vesztették életüket az állatok, hogy vagy a megmaradt kevés fán éhen haltak, vagy a bulldózerek lekaszabolták őket. Az ABC ausztrál csatorna szerint 21 elpusztult koalát találtak, további 49-et kellett elaltatni. Mintegy 200 állatot érinthetett az incidens. A koalák védett állatok Victoria államban.

Egy nő, Helen Oakley zokogva videózta le a tarolás utáni állapotokat és a haldokló koalákat, ezt csak erős idegzetűeknek ajánljuk, a BBC cikke végén található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik