Tudomány

Bikinis fotókat posztolnak magukról az orvosok

Tiltakozásul egy „kutatás” „eredményei” láttán.

Sajátos tanulmány jelent meg a Journal of Vascular Surgery című orvosi lapban.

Az érsebészeti témájú szaklapban arról írtak, hogy mivel a betegek egy része az alapján választ az orvosok – kórházak, egészségügyi intézmények – közül, hogy azoknak milyen a megjelenése a közösségi médiafelületeken.

A „kutatás” során kamuprofilokat hoztak létre, és az egészségügyben dolgozó nők oldalait vizsgálták (tehát gyakorlatilag kémkedtek utánuk), majd arra jutottak, hogy a közösségi oldalakon megtalálható „nem professzionális tartalmak” károsak lehetnek.

A tartalmakra példaként a következőket hozták fel: bikinis fotók, alkohol fogyasztása a képeken vagy épp beöltözés Halloween-jelmezekbe.

Tehát gyakorlatilag pellengérre állították saját kolléganőiket a (privát) profiljaikra posztolt tartalmaik alapján.

A fura – és nem annyira érsebészeti vonatkozásúnak tűnő – tanulmány még decemberben jelent meg, ám valamiért a híre most kezdett el terjedni az egészségügyi dolgozók között, akik, ha finoman akarunk fogalmazni, nem lelkesedtek annyira a tudományosnak nem nevezhető megállapítások, hallatán.

Annyira nem, hogy tiltakozásul bikinis fotókat kezdtek posztolni. #MedBikini címkével látják el a kutatók által kifogásolt tartalmakat.

Mutatunk néhány példát:

Nyilvánvaló, hogy nem professzionális hozzáállást tükröz, ha az orvosok bikinis fotókat vagy alkoholfogyasztást bemutató fotókat posztolnak, úgyhogy íme, itt vagyok én, amikor mindkettőt csinálom:

Kiválóan végzem a munkámat, szakember vagyok. Orvos vagyok. Ember vagyok. Szexuálisan NAGYON aktív. Ha ezzel bajod van, arra van a kibaszott ajtó. Attól, hogy az egészségügyben dolgozom, senki sem mondhatja meg, hogy egyébként mit viseljek. Például itt van ez az átlátszó ruha.

Nagyon is professzionális neonatológus (újszülött-gyógyász). Szereti többek közt a bikinit, a durva káromkodást, az alkoholtartalmú italokat, az éneklést-táncolást a koncerteken, az ordibálást a meccseken, a beöltözést. Anyatej-rajongó. Nem szereti a rasszizmust, a homo- és transzfóbiát, a nőgyűlöletet.

 

Kiemelt kép: Getty (illusztráció)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik