Tudomány

Duplán meggyötör az idő: fejfájás, idegesség, nátha

Vasárnapra elvonul az esőzés a keleti országrészben is, helyét a legtöbb helyen a napsütés és a normálnál jelentősen magasabb napi maximumok veszik át. Erős, olykor viharos szélre is készülni kell – írja a Kiderül.hu.

Vasárnap a ködfoltok feloszlása után mindenütt változóan felhős lesz az ég, több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A déli szél megélénkül, elsősorban az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között várható.

A változékony időjárás megviseli az érzékeny idegrendszert, koncentrációs problémák, reakcióidő növekedés, alvászavar és fejfájás is előfordulhat. Az enyhülés miatt ismét több lesz a fertőzés, nátha és meghűlés. A sok felhő miatt a kedvünk is szomorkásabb lehet.

Hétfőn főként a Fertő-tó környezetében, illetve az északkeleti harmadban hajnalra köd, illetve rétegfelhőzet képződik, amely az utóbbi tájakon néhol makacsul tarthatja magát. Másutt a változó mennyiségű és vastagságú fátyolfelhőzet mellett több-kevesebb napsütésre lehet számítani, számottevő csapadék nem valószínű.

A déli szelet többfelé élénk, főként az Észak-Dunántúlon erős lökések kísérik, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 16 fok között valószínű, de a tartósabban ködös, borús északkeleti tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Kiemelt kép: Hinrich Bäsemann / DPA / dpa Picture-Alliance

Ajánlott videó

Olvasói sztorik