Tudomány

Saját óriáskígyója fojtotta meg a gyanútlan nőt

Egy kockás piton fojtotta meg azt a 36 éves amerikai nőt, akit egy 140 kígyóval teli lakásban találtak meg. A lakás a helyi seriffhez tartozott, Don Munsen a szomszédban él. A 140-ből legalább húsz az áldozat, Laura Hurst tulajdonában volt – írja az IFL Science.

A gyilkos állatot a nő nyaka köré tekeredve találták. Fajtáját tekintve egy kockás pitonról beszélhetünk, aminek átlagos hossza 3-6 méter, de akár majdnem 10 méteresre is megnőhet, ezzel a világ leghosszabb kígyója címet birtokolja. Ehhez képest

Hurst pitonja 8 méteres volt orrtól farokvégig,

és azt a taktikát használta gyilkolásra, amiben a faj a legjobb: mivel nem mérges kígyó, erős, izmos testével addig szorítja az áldozatát, amíg az meg nem fullad.

Fotó: iStock

Bár egyértelműnek tűnik, hogy mi történt, a helyi rendőrség azért boncolást rendelt el, hogy biztosan meg lehessen állapítani, mi okozta Hurst halálát.

A seriff egyébként csak a kígyók számára tartja fenn ezt a házat, maga a szomszédban lakik. Hurst maga is nagy kígyórajongó volt, de egyelőre nem tiszta, hogy miért vette ki az óriási hüllőt a terráriumából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik