Tudomány

Halálba zuhant hat elefánt, miközben egymáson próbáltak segíteni

Hat elefánt pusztult el Thaiföldön egy vízesésnél, miközben egymáson próbáltak segíteni – írja a BBC. A tragédiára azután kerülhetett sor, hogy egy bébielefánt megcsúszott és beleesett a Khao Yai Nemzeti Parkban található vízesésbe, az állatok ezután sorra zuhantak a halálba, ahogy igyekeztek segíteni a társaikon. A helyiek által csak Haew Narok (Pokolzuhatag) néven emlegetett vízesésnél ráadásul nem ez volt az első ilyen eset, hiszen 1992-ben egy egész csordányi,

nyolc elefánt vesztette életét hasonló körülmények között.

A thaiföldi nemzeti parkokért, vadvilágért és növénymegóvásért felelős szervezet munkatársait péntek este értesítették, hogy egy csoport elefánt eláll egy utat közel a vízeséséhez. Három órával később bukkant fel egy hároméves elefánt teteme a Haew Harok alján, és a szakemberek további öt elpusztult állatra bukkantak a vízeséshez közeli folyómederben. A vadőrök ezt követően a csorda két megmaradt tagját igyekeztek megmenteni, akik a vízesés széléről hívogatták a korábban lezuhant társaikat.

Edwin Wiek, a Wildlife Friends Foundation Thailand alapítója szerint a csorda megmaradt tagjainak ezután sokkal nehezebb lesz életben maradni, hiszen az elefántok egymásra támaszkodva keresnek élelmet és védekeznek, ráadásul ezek az állatok képesek gyászolni a társaikat. “Olyan, mintha elvesztették volna a családjuk felét” – mondta Wiek, hozzátéve, hogy “semmit nem tehetünk, a természet sajnos ilyen”.

Nyitókép: Thailand DNP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik