Tudomány

Annyi drogot húznak le a vécén, hogy még az aligátorok is beállnak tőle

Nem csak azért nem jó ötlet drogot lehúzni a vécén és a lefolyón, mert illegális, hanem azért is, mert a helyi élővilágot is elérhetik a tudatmódosító szerek – erre figyelmeztet a rendőrség Tennessee-ben, miután rajtakaptak egy fiatal férfit, ahogy metamfetamint próbált eltüntetni a vécéjében – írja a CNN.

A rendőrök aggódnak azon, hogy mit fognak tenni a kacsák és a libák, ha beállnak a drogtól, sőt, arra is figyelmeztetnek, hogy ha a metamfetamin eljut Shoal Creekig, az aligátoroknak is juthat belőle.

Fotó: iStock

Valószínűleg egyébként nem fogják teljesen szétcsúszott aligátorok megrohamozni a városokat, azért tényleg érdemes tudni, hogy ez egy valós probléma, és nagyon káros lehet az élővilágra nézve, ha nem változik a tendencia. Nemcsak a drogokkal kell vigyázni, hanem a különböző gyógyszerekkel is, ezek sem tesznek jót az állatoknak.

A rendőrség szerint a csatornavizet rendszeresen tisztítják, de a szakemberek sincsenek felkészülve arra, hogy drogot kelljen kimosniuk a vízből. Ezért az anyag nagy része a természetbe visszaengedett vízben is benne marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik