Tudomány

Igazi szörnyeteget fogtak be

Egy 320 kilogrammos és 4 méter hosszú aligátort fogtak be a georgiai Lake Blackshear közelében egy öntözőárokban – számol be az IFLScience. Az állat olyan hatalmas volt, hogy a róla készült fotót sokan hamisítványnak gondolták, Brent Howze, a georgiai Természeti Erőforrások Hivatalának munkatársa azonban megerősítette, hogy a kép valódi.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

CBS News (@cbsnews) által megosztott bejegyzés, Márc 2., 2019, időpont: 2:46 (PST időzóna szerint)

Befogtunk már pár aligátort, de ekkorát még nem

– nyilatkozta Howze, hozzátéve, hogy a példány először félelmetes volt, de a csapatának sikerült profihoz méltóan megoldania a helyzetet.

Az egyed meglehetősen öreg volt, a testén több régi lőtt sebet is találtak. Az aligátor kora és egészségi állapota miatt a szakértők úgy döntöttek, hogy el kell altatni.

A 20. században az Egyesült Államok déli részén jelentősen csökkent az aligátorpopuláció az élőhelyek zsugorodása és a vadászat miatt. A természetvédők munkájának köszönhetően az 1980-as évektől kezdődően sikerült javítani az állatok helyzetét, ennek hatására pedig látványosan elszaporodtak. Ez komoly természetvédelmi sikernek tekinthető, ugyanakkor az egyedszám növekedésének hatására napjainkban időnként ki kell lőni egy-egy példányt.

Kiemelt fotó: Pixabay

Ajánlott videó

Olvasói sztorik