Tudomány

Ön szerint kamu a holdra szállás?

A Csillagvizsgáló Blog most arra kíváncsi, vajon a magyar emberek mennyire hiszik el, hogy a holdra szállás valóban meg is történt – a korszakalkotó eseménynek július 20-án lesz az ötvenedik évfordulója, de még mindig rengetegen úgy gondolják, hogy az egész egy előre eltervezett, stúdióban felvett, kamu holdra szállás volt, amit az amerikaiak azért terveztek el, hogy legyőzzék a szovjeteket az űrversenyben.

Fotó: NASA

A kérdőív egyáltalán nem hosszú, és bárki kitöltheti – a Csillagvizsgáló Blog arra kíváncsi, hogy itthon hogyan viszonyulunk a helyzethez, mennyire hatnak ránk a nemzetközi konteók, és mire vagyunk kíváncsiak az évfordulós eseménnyel kapcsolatban.

Az USA-ban 6-9% körülire tehető azoknak az aránya, akik szerint soha nem járt ember a Holdon. Ugyanez az arány az Egyesült Királyságban 16%-tól  25%-ig terjedő szórást mutat; míg Oroszországból szignifikánsan magasabb, 28 és 57%-os adatokat találni – írja a blog. Magyarországon azonban eddig még nem készült átfogó felmérés a témáról.

A kitöltéshez Google-fiók szükséges, a kérdőív pedig mindössze pár percet vesz igénybe, és teljesen anonim. Ha kedvet kapott, ide kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik