Tudomány

Mozgó furgonból ugrott ki a nő, mert megijedt egy póktól

Atlantában történt valószínűleg a hét leghülyébb balesete: egy nő kiugrott a mozgó furgonjából, csak azért, mert meglátott egy pókot benne. A nő éppen egy lejtőn haladt a járművel, az Etowah folyó felé, hogy kajaktúrára induljon, amikor meglátta a nyolclábút, ahogy az békésen mászott az ölében. A gond csak az, hogy a nő teljesen bepánikolt, és az első megoldást választotta, ami az eszébe jutott: azonnal kinyitotta a kocsi ajtaját, és kiugrott. A lejtő végén viszont már a folyó kanyargott, a furgon egyenesen ide gurult, és pár perc múlva már egy arra járó hajó sem tudta megtalálni.

Fekete özvegy Kép: Wikipedia

A furcsa esetről az Atlanta Journal-Constitution nevű újság számolt be. A hölgyet biztosan nem vigasztalja, hogy a furgonnal együtt valószínűleg a pók is a folyó mélyén végezte, főleg akkor nem, ha megtudja, hogy elég nagy valószínűséggel egy teljesen ártalmatlan pók miatt szabadult meg a kocsijától. Az államban ugyanis 54 pókfaj található, amelyből

mindössze kettő lehet ártalmas az emberre: a fekete özvegy és a barna remetepók.

A kettő közül a fekete özvegy csípésével járunk rosszabbul, de nagy valószínűséggel ez sem halálos, ha megfelelő időn belül segítséget kap a csípést elszenvedő. Szélsőséges esetben a barna remetepók is ölhet embert, de ehhez is az kell, hogy nagyon nagy mennyiségű méreg jusson a szervezetbe, és ne kapjon orvosi ellátást az ember a csípés után.

Egyik póktól sem kell azonban rögtön pánikolni, főleg akkor nem, ha éppen vezetünk – lassú, megfontolt mozdulatokkal először érdemes félreállni, és csak utána próbálni megszabadulni a nyolclábútól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik