Tudomány

Közeleg a Valentin-nap: nevezzen el egy csótányt exéről

Egy természetvédelmi szervezetnek köszönhetően 1,5 fontért (mintegy 550 forintért) most bárki elnevezhet egy csótányt egykori párjáról.

A Hemsley Conservation Centre különleges programmal készül a Valentin-napra: 1,5 fontért bárki elnevezhet egy, a központban őrzött csótányt exéről – írja az Insider. Sőt, az akcióban részt vevők akár barátjuk számára is elnevezhetnek egy rovart.

Az adományozók egy igazolást is kapnak majd a névadásról, igaz, a papíron csak külön kérésre tüntetik fel az állat nevét, nehogy tovább szítsák a tüzet. A neveket ehelyett a Hemsley Conservation Centre csótányterráriumainál fogják kiírni.

A csótányok neveit bemutató táblát Valentin-napon a központ Facebook-oldalán is megosztják majd.

A szervezet a befolyt összeget a meglévő projektjei finanszírozására fogja fordítani.

Nem a Hemsley Conservation Centre az egyetlen, amely hasonló programot szervez. A bronxi állatkertben is elnevezhetünk egy-egy csótányt, igaz, itt azt ajánlják, hogy jelenlegi párunk nevét válasszuk, ezzel szimbolizálva a szerelem halhatatlanságát.

Miután a csokoládékat megették, és a virágok elhervadtak, a csótányok gyarapodóak és diadalmasak maradnak. Adjon örök ajándékot és nevezzen el egy csótányt Valentin-napra

– áll az állatkert oldalán.

Az idahói Boise állatkertje is hasonló projekttel állt elő, itt szerelmünkről, barátunkról vagy családtagunkról nevezhetünk el egy rovart.

Kiemelt fotó: Pixabay

Ajánlott videó

Olvasói sztorik