Ilyen felvétel még sosem készült az űrben

A többség valószínűleg sosem fog eljutni az űrbe, a Nemzetközi Űrállomás legénysége azonban rendszeresen tesz róla, hogy betekintést nyerjünk abba, milyenek is a mindennapok a Földtől több száz kilométerre.
Kapcsolódó cikkek

A Nemzetközi Űrállomáson (ISS) készített 8K-s ultra HD felvétel azt mutatja be, hogy milyen az űrből szemlélni egy hurrikánt vagy a Holdat, illetve hogy milyen kísérleteket végrehajtani a súlytalanságban – írja a Mashable. Ez az első alkalom, amikor 8K-s videót született az ISS fedélzetén.

Ez az új felvétel minden korábbinál részletesebben ábrázolja az emberi űrrepülést

– nyilatkozta Dylan Mathis, a NASA munkatársa. A szakértő hozzátette, a technológia folyamatosan fejlődik, és mindig nagy öröm magas minőségben visszanézni bolygónkat. Mathis szerint a NASA-nal izgatottan várják, hogy milyen felvételek készülnek még a jövőben.

Nem ez az első alkalom, amikor az űrállomás csapata megmutatja, hogy milyen az élet az űrben: korábban láthattuk már, hogy milyen a Balaton, a napkelte vagy a sarki fény az űrből, illetve milyen mozizni vagy egy porszívón lovagolni a mikrogravitációs környezetben.

Kiemelt fotó: YouTube/NASA