Tudomány

Már az űrben is látták Az utolsó jediket

A Nemzetközi Űrállomás legénysége karácsony körül nézte meg a Csillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedik című filmet.

A NASA űrhajósa, Mar. T. Vande Hei egy Twitter-bejegyzésben olyan képet közölt, melyen a legénység öt tagja egy képernyő előtt ül. Úgy tűnik, hogy a monitoron a Csillag háborúja legújabb epizódjának egy jelenete látható – számol be a Mashabe.

space.com szerint a képernyőn Poe Dameron, az Ellenállás pilótája tűnik fel. Vande Hei posztjában csupán annyit ír, hogy sci-fit néztek.

Dan Huot, a NASA munkatársa a Mashabe-nek korábban azt mondta, a Nemzetközi Űrállomás csapata általában digitális fájlként kapja meg a filmeket, melyeket aztán laptopon vagy a fedélzeten található projektoron nézhetnek meg.

A legénység gyakran mozizik, hiszen az űrben kevés egyéb kikapcsolódási lehetőség adott. Az állomásnak viszonylag nagy digitális filmtára van, melyben olyan sci-fi alkotások is megtalálhatóak, mint A Nyolcadik utas: a Halál, vagy a Gravitáció.

Nem ez volt az első alkalom, amikor egy űrhajós a csapat közös mozizásáról posztolt. Scott Kelly, a NASA asztronautája, aki egyhuzamban 340 napon át tartózkodott az űrben, 2015-ben töltött fel egy képet, melyen társaival épp a Mentőexpedíciót nézik.

(Kiemelt kép: NASA)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik