Tudomány

Rejtélyes helyen bukkant fel egy kacsa, és senki nem tudja, hogyan került oda

A Csendes-óceán egyik kis szigetének helyi hírességévé vált egy kacsa, amely fajának egyetlen képviselője a földterületen. A Trevornak elnevezett szárnyas az év első felében kerülhetett Niue szigetére, ahol mindössze 1600 ember lakik, és addig nem volt jele egyetlen kacsa jelenlétének sem, lévén nem éppen kedvezőek a faj számára a környezeti adottságok. A korallzátonyokból felépülő szigeten, azaz atollon ugyanis nincs olyan kis tavacska, ahová a kacsák jellemzően beköltöznének.

Egészen Trevor érkezéséig volt ez így, aki a helyi repülőtér melletti kis vizes területen bújt meg. Az állat lakhelyének vízpótlásáról folyamatosan gondoskodnak a tűzoltók és az önkéntesek.

Azt még viszont senki nem tudja, hogyan került a szigetre, feltételezések szerint egy hajórakománnyal érkezhetett. Mivel nincs másik kacsa a szigeten, ezért vélhetően nem lesz boldog az állat, és a túlélési esélyei sem túl jók, ezért azt fontolgatják a helyi vezetők, hogy Új-Zélandra kéne szállíttatni őt. Mások azt ajánlották, hogy faragjanak ki fából kacsákat, hogy ne legyen magányos a tavacskájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik