Tudomány

Videó: Elájult az állatbefogó, miután az aligátor lefejelte

A mississippi aligátor (Alligator mississippiensis) a tökéletes gyilkológép: gyakorlatilag nincs olyan testrésze, amellyel ne tudna sérüléseket okozni.

A héten egy floridai állatbefogó megtapasztalhatta, hogy milyen az, amikor egy aligátor igazán kétségbeesett – írja a Live Science.

Az Orange megyei Ocoee-ben még szerdán bukkant fel egy jól megtermett hüllő. A helyszínre kiérkező szakértő az előírásnak megfelelően befogta a ragadozót, majd hátrakötözte a végtagjait, letapasztotta a szemét, állkapcsait pedig összeragasztotta. Igaz, egy dolgot elmulasztott: nem nyugtatta le az ingerült élőlényt.

Az állatbefogó a helyi rendőrök segítségével megpróbálta felrakni az élőlényt egy járműre. Az aligátor azonban még ekkor sem adta fel a küzdelmet,

fejével pedig hatalmas erővel sújtott le az állatbefogóra.

A beszámolók szerint a férfi az ütéstől elvesztette az eszméletét, az állat izmos farka pedig az egyik rendőrt is eltalálta.

John Hutchinson, a Londoni Egyetem munkatársa szerint eddig senki sem tanulmányozta, hogy az aligátorok milyen gyorsan és milyen erővel képesek a fejükkel ütést bevinni. A kutatót ennek ellenére nem lepte meg, hogy az élőlények így is képesek sérülést okozni.

Az aligátoroknak hatalmas nyakizmuk van a zsákmány megfogására, és ezek az izmok gyorsan összeránduló rostokat tartalmaznak, ezért képesek hirtelen összehúzódni

– nyilatkozta a szakértő.

Hutchinson hozzátette, nem hibáztatná az állatbefogót. A szakértőnek gyorsan kellett cselekednie, hiszen a hüllő egy lakott helyre tévedt. Bár a felvételen úgy tűnhet, hogy az aligátor végtagjai teljesen kicsavarodnak, az állatbefogó a protokollnak megfelelően úgy kötözte meg az élőlényt, hogy ne okozzon sérüléseket.

(Kiemelt kép: Thinkstock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik