Tudomány

Így nyűgözhet le bárkit az első randin

24.hu
24.hu

2018. 02. 22. 16:22

A csábítás művészet – szokás mondani, de most hozzátehetjük: és tudomány.
Korábban a témában:

Senki nem bújhat ki a bőréből, amit a természet, a Teremtő, de leginkább felmenőinek génállománya húzott rá. Persze nem is kellene, főleg ha az első randi már le van szervezve, az már eleve feltételezi a külcsínyen alapuló szimpátiát a felek között.

A következő kihívás, hogy az ember jó benyomást tegyen a másikra, belsőleg is a legvonzóbb tulajdonságait mutassa: itt viszont már van szerephez juthat a stratégia, amiben a tudomány is segítségünkre van –legalábbis az IFLScience gyűjtése szerint.

Meleg és hallgatás

A Yale Egyetem pszichológusa, John Bargh a testhőmérséklet és a személyiség összefüggéseit vizsgálta. Azt találta, hogy ha fizikailag melegünk van, akkor mások irányába is kedvesebbek, melegebbszívűek vagyunk. A tanács tehát: randizzon jól fűtött helyen, fagyi helyett pedig rendeljen kávét, teát, kakaót.

Gondolkodj pozitívan és ezt fejezd is ki. Egy 2010-es, 2100 férfi bevonásával készült tanulmány rámutatott, hogy kép alapján azokat a nőket találták a legvonzóbbnak, akikről pozitív információkat osztottak meg velük.

Arra azért figyeljen, hogy a pozitív gondolatok kifejezése ne váljon csacsogássá, sőt: hallgassa meg párját, legyen együttérző, jó hallgatóság, tudományos kutatások szerint ez a pozitív első benyomás és a hosszú távú kapcsolat titka is.

A mosoly megnyitja a szívet

Ne kerülje a szemkontaktust, bátran és hosszan nézzen a másik szemébe, ezzel erősíti a bizalmat és mélyülnek a benyomások. A köszönöm se egy odavetett szó legyen, hiszen kutatások bizonyítják, a hála milyen jótékonyan hat minden emberi kapcsolatra.

A mosoly, főleg ha szívből jön emlékezetessé teszi az embert mások szemében, növeli vonzerejét: minél nagyobb és gyakoribb a mosoly, annál hatásosabb. Óvatosan azért, de nyugodtan említsen néhány egy-két zavarba ejtő, kellemetlen tényt, esetet saját magáról, az emberek 78 százaléka nagyon pozitívan értékeli ezt a fajta őszinteséget, bizalmat.

Egy-egy érintés is belefér: egy 2006-os francia tanulmány kimutatta, a nőkre pozitívhatást gyakorol, ha a férfi könnyedén, röviden megérinti az alkarjukat. Hamarabb megadják a telefonszámukat, mint érintés nélkül. Nyilván nem szabad túlzásba vinni.

Összességében persze nincs tuti recept, ha az a bizonyos kémia nem működik lőttek az egésznek. De hátha bejönnek az apró trükkök.

(Kiemelt kép: FISCHER, B. / ARCO IMAGES GMBH / DPA)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.