Mobil

A tinderesek új appjában az ész a fontos

A Tinder korábbi felső vezetője, Ryan Ogle új alkalmazással rukkolt elő, ami teljesen más céllal és megközelítéssel próbálja összehozni az embereket, mint a  „balrázós jobbrázós” randiapp. A Tinder és a LinkedIn szerelemgyerekének tekinthető Ripple célja a szakmai kapcsolatépítés, és bár ugyanúgy a kényelmes suhintó mozdulatokra épül, ezúttal nem a vonzó külső a szempont.

Erre bizony már nagy szükség volt, több okból is. A Microsoft által felvásárolt LinkedIn az álláskeresésre és a fejvadászatra fókuszál, ami csak egy része a szakmai hálózatépítésnek, és számos olyan idegesítő problémával küzd, mint a kéretlen kapcsolati felkérések és spamek.

A szolgáltatás ráadásul még az asztali böngészős web napjaiban született, ami csak korlátozottan képes kihasználni azokat a lehetőségeket, amiket a mobil kínál, legalábbis Ogle magyarázata szerint, ráadásul a fiataloknak nem is olyan vonzó az idejétmúlt szakmai oldal.

Forrás: Ripple

A Ripple sokban hasonlít a randis alkalmazásra: jobbra és balra suhintással lehet váltogatni az egyes profilok közt, és újabb szakmai kapcsolatot kezdeményezni. Ahogy a LinkedInen is, a felhasználó egy digitális önéletrajzot/profilt készíthet, megadva, hogy milyen területen dolgozik, mihez ért, hol szerezte végzettségeit és hogy merre dolgozik.

A randi app jó szokását megtartva csak azok üzenhetnek egymásnak, akik kölcsönösen elfogadták a másik felkérését, és figyelembe veszi azt is, hogy kik dolgoznak ugyanazon a területen, mint mi. Egyben lehetőség van eseményeket is létrehozni, szakmai cikkeket, Twitter-fiókot behúzni. Az alkalmazás már letölthető a digitális áruházakból Androidra és iOS-re.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik