Tudomány

Nagyon cukinak tűnik, de a zuhanyzó patkány rettenetesen szenved

A patkányról általában nem a cukiság jut az ember eszébe, de ezúttal más a helyzet: a perui Jose Correa videója pillanatok alatt vírusként kezdett terjedni, miután feltöltötte a YouTube-ra.

Correa verziója szerint szombat reggel belépett a fürdőszobába, ahol hihetetlen látvány fogadta: egy patkány szappanozta magát a mosdóban éppoly mozdulatokkal, ahogy az emberek teszik fürdés közben. Az állatot állítólag nem zavarta, amikor a férfi előkapta telefonját és elkezdett filmezni, mintha még élvezte is volna.

Erről van szó:

Nem patkány

Eltelt három nap, és ahogy a felvétel hozzáértőkhöz is eljutott, kezd megmutatkozni a történet sötét, sőt nagyon sötét és kegyetlen oldala is:

  1. Ez nem egy patkány.
  2. Ez az állat rettenetesen szenved.

Az IFLScience.com által idézett biológus szerint nem patkányról, hanem egy Dél-Amerikában honos rágcsáróról, a pakaránáról van szó. Erre utal rövid, erős farka, nagy feje, testének egyenletes szőrborítottsága, hajlékony mellső lábai. Ez még ugye nem lenne gond, hiszen bármi is ez a kis szerzet, aranyosan mosakszik.

Állatkínzás

A problémára Tuomas Aivelo, a Helsinki Egyetem biológusa hívta fel a figyelmet: az állat a legkevésbé sem élvezi a „zuhanyzást”, sőt szenved, miután a szappan rendkívüli módon irritálhatja a bőrét.

A rágcsáló nem tesz ilyet, nem mosakszik így, csak ha valamitől nagyon meg akar szabadulni. Ez pedig a szappan, amibe nagy valószínűséggel nem ő kente be magát tetőtől talpig, hanem valaki beszappanozta. Ahogy írtuk, kínzó fájdalmat, irritációt okozva ezzel az állatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik