Tudomány

Pénisztörés és balesetek: így lehet rémálom a szexből

A legveszélyesebb a kutyapóz, a misszionárius, és ha a nő van fölül. Bárkivel, bármikor megtörténhet.

Lecsupaszítva, de annál lényegretörőbben a természet két törvényt alkotott, amely minden mást megelőz: szaporodni és életben maradni. Sőt ha hozzátesszük, a hosszú élet értelme is egyedül az, hogy az egyedek minél több utódos segítsenek világra, biztosítsák a faj fennmaradását, már meg is van a konklúzió: a szex az élővilág legfőbb hajtóereje.

Az ember számára természet anya a legkellemesebb időtöltésnek alkotta meg, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, nehogy restnek mutatkozzunk a fajfenntartás komoly munkájában. Komoly és veszélyes, legalábbis erre utal egy friss kutatás, miszerint a szívhalálok egy százalékát a szex okozza.

Minden századik szívhalált a szex okozza
A kutatók 4557 hirtelen szívhalál adatait elemezték.

Fájdalmas balesetek

Persze nem kell belehalni ahhoz, hogy egy-egy együttlét életre szóló negatív élménnyel gazdagítsa az embert, és igen komoly sérülést okozzon. Igen, pont ott. Következzék egy lista a legveszélyesebb szexuális tevékenységekről a tudomány nevében. A felsorolásból kimaradtak az extrém szituációk és a tudatosan okozott sérülések,

ami most következik, az bárkivel, bármikor megtörténhet. Véletlenül.

A legkevesebb balesetet az orális szex körében találjuk, nehéz véletlenül komolyabb sérülést okozni. Említést érdemel azért, hogy a fog az emberi szervezet legkeményebb alkatrésze, puha felülettel erősen érintkezve okozhat kellemetlenséget, de attól még nem kell a falnak menni.

Más kérdés, ha valaki önmagát próbálja szájjal kényeztetni, ez esetben nem egy gerincsérülést jegyzett már fel az orvostörténelem.

A vagina erős, a pénisz törékeny

A szexuális játékszerek esetén a gondot az okozza, hogy igen széles kategória, amibe ráadásul minden aktuálisan használatba vett egyéb használati tárgy is beleértendő. Nincs elég pontos adat a számszerűsítésre, mindössze annyit mondhatunk el: ezekkel általában akkor van baj, ha a húgycsövet veszik velük célba. Összességében ez a kategória „hivatalosan” több véletlenszerű sérülést okoz az orális szexnél, de nem veszélyesebb egy hagyományos aktusnál.

Ritkán, de a pénisz kisebb-nagyobb sérüléseket, szakadásokat okozhat a vaginában. Valójában szívós, sokat bíró testrészről van szó, hiszen egy gyermek születését is el kell viselnie, mégis megtörténik. A férfiak nemi szerve is hajlamos a törésre, így egy hevesebb aktus, rossz mozdulat mindkét nem számára nagyon fájdalmas lehet. Ilyen problémával jellemzően senki nem fordul szívesen orvoshoz, de egy pénisztöréssel nincs más lehetőség.

A hímvesszőben nincs csont, így a törés nem helyes megfogalmazás, de érzésre nagyon is hasonló: egy pukkanás, majd hasító, éles fájdalom. Azonnal orvoshoz kell fordulni. Az orvosi részletekről itt olvashat.

Lovaglástól a kutyáig

Épp ezért elég jó statisztikával rendelkezünk, a pénisztöréses esetek többsége pedig ezekből a helyzetekből adódik:

  • A cowgirl pozíció, vagyis a lovaglópóz a pénisztörések 10 százalékáért „felelős”.
  • A túlmotivált maszturbáció és a partner által kézzel végzett túlzottan buzgó „munka” is okozhat pénisztörést, az esetek 18 százalékának ezek állnak a hátterében.
  • Az legártalmatlanabbnak tűnő misszionárius póz 26 százalékkal a második leggyakoribb ok. Ez egy férfi uralta helyzet, a baj akkor van, ha egy keményebb menet közben a pénisz egyszer csak kicsúszik, és visszafelé útján akadályba ütközik.
  • A legveszélyesebb viszont – fenti okok miatt – az úgynevezett kutyapóz, ami az esetek 41 százalékában ludas.

Egy másik, ugyancsak a pénisztörés előzményeit vizsgáló tanulmány viszont eltérő eredményre jutott. E szerint az esetek 50 százalékában olyan pozitúrában történnek a balesetek, amikor a nő van fölül, 24 százalékért a kutyapóz, 14-ért pedig maszturbáció és a kézimunka felel.

(Kiemelt kép: Philippe TURPIN / Photononstop)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik