Élet-Stílus

Nagy baj, ha mindig kamuzni kell az orgazmust

Ki az, aki elsősorban a behatolással jut el a csúcsra? Ki az, aki csak a csikló izgatásával? Ki az, aki behatolás közben a csikló izgatásával? Hányan tudjuk, milyen az orgazmuskészségük? A kérdések annak ellenére fontosak, hogy mindenhonnan a szexualitás ömlik ránk a médiából. Például rengetegféle orgazmusról írnak a női magazinokban, a filmek is máshol tartanak, mint ami a valóság — gondoljunk csak a Szürke ötven árnyalatára, ahol a veréssel elért frenetikus orgazmust tolják az arcunkba mint partnerrel megélt gyönyör. Mindezek ellenére sok-sok nő képtelen megélni partnerrel, szex közben az orgazmust, igaz, nem ez a legfontosabb a szexben, de ha tartósan ez a helyzet, és mindig kamuzni kell a csúcspontot, előbb vagy utóbb nehézkessé válhat a szexuális élet.

A kielégülésért mindenki tehet — saját magáért

A szexterapeuták párterápián kifaggatják a férfiakat a maszturbálási szokásaikról, de a nők maszturbálására csak akkor kérdeznek rá, ha a nő magától mondja, hogy tette kamaszkorában. Ebből is látszik, hogy a nők orgazmuskészsége egészen más mint a férfiaké, akiknek természetes, veleszületett mechanizmusuk van. A női orgazmus színesebb, izgalmasabb a férfiakénál, az izgalmi állapot folyton fokozható a végsőkig, elvégre is mi, nők képesek vagyunk egymás után is elélvezni, megvan hozzá minden adottságunk.

Párterápián a feleségek csak négyszemközt merik bevallani, a saját izgalmi görbéjük rajzolgatása közben, hogy bizony nehezen, vagy soha nem élték meg, milyen a partnerrel átélt orgazmus. A társaik előtt természetesen leplezik ezt, hogy ne bántsák meg őket, sőt, azok a nők, akik tudják, hogyan működik a testük, és csiklóorientált az orgazmusuk, egyáltalán nem mernek erről beszélni otthon, pláne nem jöhet szóba, hogy megmutassák a partnernek. Így a férfi abban a biztos tudatban él, hogy a szerelmének mindig van orgazmusa, de ebben valamennyire ő is ludas: a férfiaknak ugyanis nagyon kell az osztályzat, a nők pedig ehhez bőszen asszisztálnak. Azzal is ezt teszik a nők, ha úgy állnak a szexhez, csak jussunk minél hamarabb túl rajta. Nem kell ennek így lennie örökké.

A színlelés csábító és könnyű megoldásnak tűnik ott helyben, aminek célja, hogy ne bántsuk meg a másikat. De sajnos az ezzel járó bűntudat, a félénkség, a félelem, hogy csalódást okozunk a másiknak, rányomja bélyegét a mindennapokra.

Az orgazmuskészséget meg lehet tanulni, lehet fejleszteni, és lépésről lépésre el lehet sajátítani, hogyan élvezze a szexet a nő a partnerével. Nem kell, hogy a félénkség és bűntudat ott legyenek a szexuális életben, ha valakit zavar a helyzete, terapeuta segítségével, kitartó munkával, egyéni adottságoktól függően, pár hónap alatt rávezetheti a testét arra, hogyan élje meg a csúcspontot behatolás közben is.

Trauma és a szüzesség elvesztésének módja is gátolhat

Az orgazmus nem más, mint egy reflex, amit a test könnyen megtanulhat, amennyiben nincs valamilyen blokk, amit fel kell oldani. Az is lehetséges, hogy a nő szólóban extrém élményeket is megél, és csak partnerrel nem megy. Van olyan eset is, amikor a behatolással semmi probléma nincs, de ha orális szexre kerül a sor, és őt kényeztetné a férfi, reflexszerűen összezárja a combjait, hárítja az élvezeteket.

Lehetséges, hogy a kezdeti izgalom megvan, élvezi az érintéseket, a csókokat, megfelelően nedvesedik is, de mégsem képes megélni a tetőpontot. Akár azért, mert elkalandoznak a gondolatai, akár azért, mert valahol megakadt a testi folyamatokban, esetleg éppen nem esett jól a partnere érintése, de nem mert szólni. Ezekben az esetekben nem szégyen segítséget kérni valakitől, aki tényleg tud érdemben segíteni. Ami biztos, hogy szégyenhez vezet, ha tartósan színleli a nő az orgazmust.

A gátlások nem csak traumatikus élményekkel függhetnek össze, akár egészen odáig visszavezethetők, ha valaki úgy veszítette el a szüzességét, hogy az nagyon fájt neki. A fájdalomtól való félelem is oka lehet annak, ha felnőttkorban, akár már a gyerekek születése után is nyűg, probléma a szexuális élet. Kognitív viselkedésterápiás módszerrel a meglévő blokkokat, gátlásokat, félelmeket fel lehet oldani, és ki lehet alakítani, hogy egyedül is és párban is élvezetes, izgalmas, fantasztikus érzés legyen a szex.

Az együtt, egyszerre megélt orgazmus ritka, ezért ez ne is legyen cél.

Az, hogy egyszerre éljük meg a másikkal a csúcspontot igen keveseknek jön össze, nekik se mindig. Ennek az az oka, hogy a férfi és a nő teste másképpen működik, a nőknek több idő szükséges a kellő izgalmi állapot eléréséhez, mint a férfiaknak. Ezért is érdemes megtapasztalni, kigyakorolni egymáson, hogyan lehet csókokkal, simogatásokkal eljutni a tetőpontig.

A szerző további cikkeit ide kattintva olvashatja.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik