Tudomány

9 dolog, ami miatt sokkal kevésbé leszel vonzó

A legtöbben szeretjük, ha szeretnek, és vonzónak találnak, de néhány egyszerű dologgal is elronthatjuk az egészet.

Nem csak attól vagyunk kevésbé vonzóak, ha trágár módon beszélünk, vagy obszcén módon viselkedünk, bár ismerve az emberi társas kapcsolatokat, akadnak, akiket pont ez hoz lázba. Vannak azonban olyan, teljesen hétköznapi dolgok, melyek nem polgárpukkasztóak, mégis rontanak a megjelenésünkön.

  1. Alváshiány: nem kell mondani, mennyire gyűrött tud lenni az ember, ha nem aludta ki magát, és az ilyenkor kialakuló karikás szem nem igazán tesz jót a megjelenésünknek. Aludjunk eleget, ennyi a titok!
  2. Ne legyél genyó: egy kutatásban jellemzőkkel ellátott arcképeket mutattak a résztvevőknek. Nem annyira meglepő, hogy az “illedelmes”, vagy “őszinte” címkékkel ellátott arcokat sokkal szimpatikusabbnak tartották, mint amelyeket a “gonosz”, vagy “megbízhatatlan” jelzőkkel látták el.
  3. Stressz: azok a nők, akiknek a kortizol nevű stresszhormon szintje magas, bizonyítottan kevésbé vonzóak a férfiak számára Éppen ezért célszerű a hölgyeknek valamilyen módon levezetniük a stresszt, hogy ne látszódjék meg rajtuk (zumba, kocogás, tányértörés, thai-box, stb).
  4. Elutasító testbeszéd: habár nem tudatosul a partnerben, de a kommunikáció közben mellkasunk előtt összefont karok az elutasítást jelentik, és ezt a másik tudat alatt érzékeli. Ha már nagyon nem tudunk mit kezdeni a kezünkkel, ujjainkból formáljunk piramist, így legalább olyanok leszünk, mint Angela Merkel, aki köztudottan illuminátus.
  5. Boldogság és büszkeség: a férfiak nagyobb arányban vonzódnak azokhoz a nőkhöz, akiken látszik, hogy elégedettek, ugyanakkor kevésbé szeretik azokat, akik büszkének is tűnnek. A hölgyek ellenben jobban kedvelik a büszke férfiakat, de kevésbé azokat, akik nagyon boldognak tűnnek.
  6. Humorérzék hiánya: talán magyarázni sem kell, hogy a kriptahangulatú embereket kevésbé kedvelik, mint azokat, akiknek van humoruk, bár a harsánysággal azért vigyázni kell .
  7. Lustaság: még a legvonzóbb emberekből is hamar ki lehet ábrándulni, ha kiderül, hogy lusták, és nem együttműködőek.
  8. Átlagos, vagy túl feltűnő illat: az embereket igenis befolyásolják az illatok és a szagok, még akkor is, ha nem egyértelmű dolgokról beszélünk, hiszen így azonosítjuk egymást. Ne toljuk hát túl a parfümöt, de azért ne is bűzölögjünk úgy, mint az uradalmi trágyadomb.
  9. Becstelenség: a férfiak és a nők egyaránt sokkal jobban gyűlölik a becstelenséget, mint az intelligencia hiányát, így inkább legyünk buták, de becsületesek, mint okosak, de állandóan ármánykodóak.

Mindezek nem jelentik azt, hogy ha kialusszuk magunkat, kevesebbet stresszelünk, nem fonjuk össze a kezeinket a mellkasunk előtt, stb., akkor tutira mindenki imádni fog minket, de ad egy alapvető eligazítást, hogy miként ne viselkedjünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik