Tudomány

Tényleg csontvázat találtak a Marson?

A Nasa egyik friss, a Mars felszínéről közölt nagy felbontású képe új reményeket kelthet az UFO-hívőkben.

Különös, csontvázra emlékeztető képződményre figyeltek fel a Marsról készült fotón az összeesküvés-elméletek rajongói. Szerintük az új lelet bizonyíthatja, hogy egykor valóban éltek a Marson élőlények, ezzel alátámasztva a „kicsi zöld marslakó” sztereotípiáját – írja a Mirror.

A Nasa Curiosity Mars-járója által készített fényképen a – neve alapján a téma felé igencsak elkötelezett – „Martian Archaeology” (Marsi Régészet) nevű YouTube-felhasználó vette észre a különös fehér alakot, majd azon nyomban fel is töltötte a nagyított képet a videómegosztóra. A fotó alapján valóban úgy tűnik, mintha egy aprócska humanoid csontváz feküdne a marsi homokban. Jeffery Pritchett UFO-hívő író szerint is egy teremtmény megkövesedett maradványairól van szó. „Nehéz megmondani, hogy eredeti állapotában milyen volt, de a maradványai egy része ott van egy kicsit távolabb, a fénykép alsó részén.”

A Nasa nem fűzött megjegyzést a szokatlan formákhoz, de Ellen Stofan, az űrkutatási szervezet vezető tudósa szerint az idegenek felfedezésének küszöbén állunk. „Szerintem egy évtizeden belül lesz olyan nyomunk, amely erőteljesen utal a földön kívüli élet létezésére, és 20-30 éven belül megkérdőjelezhetetlen bizonyítékot is kapunk.

Eközben Stephen Hawking is bejelentette, hogy 100 millió dollárt fordítanak majd az idegen élet keresésére. Egy londoni konferencián ezt mondta: „Úgy hisszük, hogy az élet magától alakult ki a Földön. Egy végtelen univerzumban tehát máshol is elő kell fordulnia.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik