Tudomány

Második világháborús kínzási technikával viccelődnek a neten

grape-vine-prank(960x640).jpg (átverés, videó, kínzás, )
grape-vine-prank(960x640).jpg (átverés, videó, kínzás, )

Kösd a haverodat a saját lábaival egy villanyoszlophoz: az elején vicces, de minden perccel egyre veszélyesebb az átverés.

Kösd a haverodat a saját lábaival egy villanyoszlophoz: viccesnek szánt videót tett közzé a„TheCosenOne” nevű felhasználó hétfőn a Youtube-on. Egy srácot két haverja rávesz, hogy fogja meg a póznát, majd a felhúzott lábaival kulcsolja át, mintha fel akarna mászni rá. A testét aztán leengedik a talajig, így az áldozat, mivel teljes súlya a lábaira nehezedik képtelen szabadulni.

Bár a videó alatt a feltöltő is leírja, hogy soha ne hagyjuk magára a megviccelt havert, mert a szituáció rövid idő alatt nagyon veszélyessé válhat, azt talán nem is sejtik, hogy valójában mennyire. A trükk ugyanis nem más, mint egy második világháborús kínzási technika, a „grape vine” (szőlőinda), aminek használatára az amerikai hadsereg különleges egységeinek katonáit képezték ki.

Kép: Tumblr 

A természetellenes pozícióban 10-15 perc után kezdenek begörcsölni a lábak, a fájdalom rövidesen elviselhetetlenné válik. Ha az áldozatnak nem elég erős a felsőteste ahhoz, hogy magát felhúzva kiszabaduljon, akkor egyetlen választása marad: elengedi az oszlopot és hátradől. Ez a pozíció viszont nyomást helyez a bordákra, amitől a légzés annyira nehézkessé válik, hogy az áldozat elájul, de akár a tüdeje is összeomolhat. A kommandósoknak kiadott oktatóanyag arra is kitér, hogy a módszert alkalmazásához minimum két ember szükséges, ugyanis minimum ennyien kellenek az áldozat kiszabadításához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik