Élet-Stílus

Videó: saját anyjukat zaklatták az utcán – tévedésből

A figyelemfelkeltő film mondanivalója így foglalható össze: anyádnak füttyögjél!

Egy statisztika szerint a perui főváros utcáin sétáló nők 70 százaléka verbális szexuális zaklatásnak van kitéve. A lányoknak beszólogató férfiak szerint a vicces megjegyzésekben nincs is semmi rossz. Készült egy videó, amelynek az volt a célja, hogy rádöbbentse őket: nagyon tévednek.

A Limában forgatott filmben (amely egyébként a sportszereket és sportruházati termékeket gyártó Everlast reklámja is egyben) zaklatókat láthatunk, akik viccesnek szánt dumákkal zargatják a mellettük elhaladó nőket – de aztán nagyon megbánják.

Az ötletgazdák felkutatták mindegyik beszólogató anyját. Az idősebb hölgyek megjelenését sminkkel és csinos ruhákkal fiatalossá varázsolták, majd pedig megkérték őket, hogy sétáljanak el a zaklatók (tehát a fiaik) előtt.

Mivel figyelemfelkeltésről (és reklámról) van szó, nyilván „nem kizárt”, hogy megrendezett jelenetekről van szó – de ettől még az ötlet óriási; és a videó nézettségéből (pillanatnyilag 4 nap után 554 ezernél jár) az is látható, hogy sikerült a fontos témára ráirányítaniuk a figyelmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik