Tudomány

Mit üzennél az ufóknak?

A NASA szívesen továbbítja.

Közismert, hogy a Voyager-1 tavaly elhagyta a Naprendszert, s ezzel az első olyan, ember alkotta szerkezetté minősült, amely a csillagközi térben mozog – 36 évébe került, hogy ezt elérje. A vájtfülűek azt is tudják, hogy az űrszonda (arra az esetre, ha találkozna intelligens létformákkal) a felszínén visel egy aranyból készült “bakelitlemezt”, melyen helyet kaptak képek és hangfelvételek egyaránt.

Nos, a Voyager-1 útnak indítása óta változott néhány dolog, ezért illene kiküldeni egy frissített üzenetet – ezzel az elképzeléssel lépett a NASA elé az 1977-es lemez megalkotásában is részt vállalt Jon Lomberg. Beletelt néhány évbe, de az amerikai űrhivatal nemcsak hogy igazat adott Lombergnek, de a világ minden tájáról várja az üzeneteket.

A Space.com tudomása szerint 2015 első felében bárki tehet javaslatot, illetve szavazhat a mások által leadott képekre, videókra és egyéb üzenetekre. Az antológia tartalmáról végül természetesen a NASA dönt – ezzel biztosítva, hogy a disznó viccek a Földön maradjanak és a legjobb benyomást keltsük, ha valaki tényleg rátalál az emberiség üzenetére.

Erre a frissítésre egyébként azért lesz lehetőségünk, mert jövő nyáron ér célba a Plútó és holdjai vizsgálatára még 2006-ban elindított New Horizons nevű űrszonda. Miután teljesítette eredeti küldetését, éppen megfelelő lesz arra, hogy elinduljon a mélyűrbe és továbbítsa a földlakók gondolatait.

Szóval? Ti mit üzennétek az ufóknak?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik