Tudomány

Emberek, akik a nappalijukból lehetnek milliomosok – videó

Nem csak a nagyvilágnak, Magyarországnak is megvannak a maga netes sztárjai. Lehet, hogy a 15 éves Balázs még nem keres annyit, mint a korai Gangnam Style-os Psy, de a lehetőség neki is adott. Önnek is. Csak ki kell használni.

Emlékszem: néhány napja a Business Insider közölt egy cikket azokról a nemzetközi Youtube-sztárokról, (a) akikről én még csak nem is hallottam, (b) akiknek videóit több százmillióan nézik meg, (c) akik orbitális pénzeket tudnak összeszedni azzal, hogy valamit (ismétlem: valamit) csinálnak a világ legnagyobb videómegosztóján. Ott van például a Rosanna Pansino nevű, kicsit fura lány, aki olyan kocka édességeket gyárt, mint a fénykardos nyalóka vagy a Pikachu-s csokitorta. Csatornájának össznézettsége kb. 300 millió, mindezzel évente nagyjából 200 ezer dollárt keres, hozzávetőlegesen 43 millió forintot.

Bár a magyar Youtube-hírességek sajtótájékoztatóján valahogy mindenki kerülte, hogy összegekről beszéljen, nagyon erős a gyanúm, hogy kishazánkban még nem lehet ilyen pénzeket szerezni a Youtube-ból. A lehetőség azonban megvan.

A videómegosztót próbálgatja idősebb és fiatalabb: van, aki üzleti, de van, aki csak hobbi célokból. Van köztük szakács, gamer, sminkes, megmondó, énekes parodista, de szerintem még láncos ördög is. És hogy miként lehet nagy nézettséget elérni a Youtube-on, van-e titkos recept, tuti összetevő arra, hogy valaki a nappalijából sztárrá váljon? Mondhatnám, hogy a válasz kiderül az alábbi videóból, de akkor nem mondanék igazat. Ráadásul szerintem nincs is erre jó válasz.

A videót azért nézzék meg, érdemes:

Olvasói sztorik