Tudomány

Ötmilliárd ember lepheti el a netet

Több felhasználója van a Facebooknak, mint ahány polgára az Európai Uniónak, de még van lehetőség a növekedésre – írja a Quartz.com.

Sok nagy országban még aránylag kevesen használják a közösségi portált. A legtöbben angol nyelvterületről facebookoznak, az Egyesült Államokból, Kanadából és az Egyesült Királyságból több mint kétszázmillióan vannak fent. A portálnak Kínában egyelőre nincs lehetősége letarolni a piacot – az ország vezetése internetszűrővel blokkolja az elérést.

Forrás: Quartz.com

Sok országban az internetezők alacsony száma szab gátat a Facebook elterjedésének, de az infrastruktúra javításával nagy lehetőségek rejlenek például Indiában, Nigériában és Pakisztánban is. A szélessávú internet-hozzáférés hiányának áthidalására a csak szöveges felületet nyújtó Facebook Zero szolgáltatással próbálkoztak, de a cég vezetője, Mark Zuckerberg úgy véli, hogy az internet-hozzáférésnek alapvető emberi jognak kell lennie.

Az internetfelhasználók jelenlegi számát Zuckerberg szerint meg kell háromszorozni, a jelenlegi 2,7 milliárd fő mellé újabb ötmilliárd ember bevonásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik