Tudomány

Újabb kémfunkciót vezetett be a Facebook

Facebook bemutatta új audio -felismerő funkcióját, ami azonosítja az éppen hallgatott dal vagy televízió-műsorok dallamát. Arra megy ki a játék, hogy minél többen osszanak meg minél több mindent és minél több dolgot tudjon meg szokásainkról.

Csak pár nap telt el azóta, hogy hírt adtunk a Facebook nyomasztó funkciójáról, ami a tömeg nyomását használja ki arra, hogy minden adatot megtudjon rólunk. Most itt az újabb, a lehallgató funkció, ami képes azonosítani többmillió zeneszámot és 160 különböző tévéműsort (amerikában) amit a környezetünkben hall. Olyan is lehetne, mint a Sahzam zenefelismerő, de sajonos teljesen más az alapvető célja.

Amikor az alkalmazás azonosítja a dallamot, kérés nélkül felugrik egy ablak, ami tulajdonképpen egy félkész poszt, amit azonnal meg is oszthatunk majd. A hangsúly itt azon van, hogy automatikusan felismeri a környezetünkben hallható dallamokat, így, ha nem kapcsoljuk ki, a Facebook tulajdonképpen lehallgathatja a környezetünket, ami megint csak a privát szféránkba történő “agresszív bahtolásnak” tekinthető.

A Facebook szerint azonban semmit sem kényszerít rá a felhaszálókra, hiszen bár ő tudja, hogy mi folyik éppen a környezetünkben, az új funkció automatikusan nem posztol semmit helyettünk, az továbbra is a mi döntésünk lesz, hogy megosztjuk -e,a mit éppen hallunk. Vagyis az amerikaik, mert ott vezetik be először.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik