Tudomány

Így harcol a lelki terror ellen a Facebook

A mobbing megelőzésére külön portált hozott létre a közösségi oldal.

A Németországból indított, Mobbing stoppen elnevezésű információs portál a lelki zaklatás áldozatainak, illetve egyéb érintetteknek, például a szülőknek és a tanároknak is szól. Segítséget nyújt és javaslatokat tesz arra, hogyan lehet ilyen esetekben eljárni. Sőt, a portál azoknak is információval szolgál, akiket mobbing (lelki terror) vétségével vádolnak.

A Facebook szerint az oldalt úgy alakították ki, hogy a segítség könnyen és gyorsan elérhető legyen. Ha a közösségi oldal egy felhasználója lelki terrorizálás esetét jelenti például egy adott bejegyzésnél, közvetlenül a Mobbing stoppen oldalára irányítják.

“Olyan korban élünk, ahol újabb és újabb konfliktusok fordulnak elő mind az online, mind az offline világban. Ezért különösen fontos, hogy az embereknek rendelkezésükre álljon minden információ és eszköz ahhoz, hogy megfelelően reagáljanak az ilyen viselkedésre” – mondta el Arturo Bejar, a Facebook vezető mérnöke.

A mobbingellenes portál hároméves munka során született meg a Yale Érzelmi Intelligencia Központ szakértőivel együttműködésben, több németországi vállalat és alapítvány támogatásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik