Tudomány

Nyomasztó a Facebook új funkciója

A Facebook teljesen be akar hatolni a magánéletünkbe és addig nem nyugszik, míg minden számára fontos információt ki nem sajtol belőlünk.

Rengeteg kérdést vet fel a Facebook új funkciója, ami a tömeg nyomását használja ki arra, hogy minden adatot megtudjon rólunk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az egész világon bevezetik a január óta tesztelt “behatoló” funkciót. Ők persze a kérdés (ASK) nevet adták neki, lényege, hogy ismerőseink rákérdezhetnek minden olyan adatunkra, amit nem töltöttünk fel a profilunkba.

Régen, ha a felhasználó nem hozta nyilvánosságra személyes adatait, mint a családi állapot, a szülőváros, a jelenlegi munkája, vagy hogy hova járt iskolába, azok egyszerűen üresen maradtak. Aztán a Facebook elkezdett figyelmeztetni bennünket, hogy a profilunk nincs 100 százalékosan kitöltve, és mindig kérte, hogy egészítsük ki az adatainkat. Úgy látszik, ez nem volt elég nekik, az új funkció beveztésével a tettek mezejére léptek.

Az ismerőseink mostantól rákérdezhetnek mindenre, amit nem tartottunk szükségesnek megosztani velük. Ilyen az is, hogy kapcsolatban vagyunk-e vagy sem. Így azok a felhasználók, akik úgy döntöttek, hogy üresen hagyják a fentebb sorolt rublikát a profiljukban, adatvédelmi vagy személyes okok miatt, most készüljenek fel arra, hogy kedves ismerőseik nem nyugszanak addig, amíg ki nem derítik.


Annyit előre is köszönünk a Facebooknak, hogy nem vagyunk kötelesek válaszolni ezekre a kérdésekre. Egyelőre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik