Belföld

Vonaton érte súlyos áramütés a tinit

A fiút 25 ezer voltos áram rázta meg, életveszélyes állapotban van.

A fiatal pecöli fiút a vépi vasútállomásom érte baleset, mikor felmászott egy tehervagon tetejére. A nyugat.hu információi szerint a tini fotózni akart a szürkületben. A felsővezetékhez nem ért hozzá, ám a hatalmas feszültség miatt a megközelítése is életveszélyes.

Villanásra és dörrenésre figyeltek fel

Az áramütéstől nem veszítette el az eszméletét, a vagon tetején fekve várta meg a tűzoltók és a mentők érkezését. Az esetet a közeli szántóföldön dolgozók is látták, elmondásuk szerint hatalmas dörrenésre és villanásokra lettek figyelmesek.

Életveszélyes sérüléseket szenvedett

A fiatal fiú még akkor is eszméleténél volt, mikor a mentők átvették. Nyugtatót és fájdalomcsillapítót kapott, hogy el tudja viselni a súlyos égési sérüléseket, ezután a győri kórházba szállították. A nyugat.hu hírportál úgy tudja, hogy a szerencsétlenül járt fotós, egész testén égési sérüléseket szenvedett, állapota életveszélyes.

Pár éve egy videó járta be a világhálót, melyet Indiában készítettek: egy férfi a vasútállomáson mászott fel egy vagon tetejére és ott megrázta az áram. Csak erős idegzetűeknek:

A váltakozó áramű felsővezetékekben akár 50 ezer voltos feszültség is lehet, emiatt azoknak nem csak érintésük, hanem pár méterre való megközelítésük is veszélyes. Egyes tehervagonokon erre külön piktogram hívja fel a figyelmet: csak akkor másszunk a kocsi tetejére, ha az vezeték nélküli vágányon áll. A felsővezeték sínektől való magassága általában 5,5 és 6 méter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik