Nagyvilág

Lelőtték a tolvajok a nagyfeszültségű vezetéket, áramütés lett a vége

magasfeszültség (magasfeszültség, )
magasfeszültség (magasfeszültség, )

A rézre fájt a foguk.

Az eset az amerikai Nyugat-Virginia államban történt, egy félreeső területen. A két 22 éves fiatal igazi amerikai módszert választott arra, hogy hozzáférjenek a nagyfeszültségű távvezetékhez: fogtak egy puskát, és lelőtték a földre – jelentette a helyi sajtó. Amikor azonban megpróbálták megszerezni a rézkábelt, egyikük megérintette az áram alatt lévő vezetéket, és azonnal meg is halt. A kábelekbe gabalyodott holttestére a rendőrök találtak rá egy bejelentés után. Társát pedig letartóztatták.

Az áramszolgáltató szóvivője a helyi sajtónak elmondta: évente két-három halálos áramütés történik az államban, réztolvajlás miatt. Phil Moye közlése szerint 2006-ban, a réz árának emelkedése idején kezdődött az elektromos kábelek lopása, és azóta sem lett kevesebb. Bármilyen furcsa is, a szóvivő szerint a vezeték lelövése megszokott gyakorlatnak számít, de voltak olyan esetek is, amikor egy fát döntöttek rá a vezetékre.

Közben Kanadában megmutatták, hogyan kell igazán nagyban rezet lopni, ahol negyedmillió kanadai dollárt (56 millió forint) érő nyers rezet loptak el egy öntödéből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik