Tudomány

Vérhold hozza a világvégét egy hét múlva

Mindössze hat nap. Ennyi van hátra egy ritka, baljós üzenetet hordozó égi jelenségig: a Hold vérré változik, és eljön az Úr nagy és félelmetes napja.

A vérhold elmélete Mark Biltztől származik, igazán híressé viszont John Hagee bestsellere, a Négy Vérhold tette. Az egész alapját Jóel próféta jövendölése adja: “A nap elsötétedik, a hold vérré változik, mielőtt eljön az Úr nagy és rettenetes napja”.

Blitz feltételezte, hogy ez együttes Nap- és Holdfogyatkozásra utalhat. Teljes holdfogyatkozás során a Hold teljesen a Föld árnyékába kerül, ám mégsem sötétedik el teljesen. Fénye narancsvörösre változik, mert a földi légkörön szóródó fény halvány derengést teremt a teljes sötétség helyett. Innen tehát az égitest “vérszíne”.

A NASA adatbázisában átvizsgálta az összes ilyen eseményt Kr.e. 2000-től Kr.u. 3000-ig. Főként azok a fogyatkozások érdekelték, amelyek egybeesnek az úgynevezett Hold-tetrádokkal, ami azt jelenti, hogy két év leforgása alatt négy holdfogyatkozás történik. MIután Blitz összevetette a tetrádokat és a napfogyatkozásokat a zsidók történelmével és naptárával, párhuzamokat vont az égi jelenségek és a zsidók számára fontos események között. Az 1493. és 1494 .közötti tetrád például egybeesett a spanyol inkvizícióval.

A XV. századot követő négy évszázadban nem volt ilyen, a XX.században azonban kettő is: 1949-50-ben Izrael állam megalapítása után , majd 1967-68-ben, a hatnapos háború idején. A következő tetrád április 14-én kezdődik, majd október 8-án, 2015 április 4-én és szeptember 28-án válik a Hold vérré. A világvége-elméletek hívőinek tehát szűk egy hetük van, mielőtt az Úr rettenetes napjának előjelét meglátnák.

A kevésbé fanatikusoknak ezt a videót ajánljuk:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik