Élet-Stílus

Ismét jön egy lehetséges világvége

Vilagvege(1)(960x640)(4).jpg (világvége)
Vilagvege(1)(960x640)(4).jpg (világvége)

Alig száz napunk van hátra a vikingek szerint.

Tavaly már sikeresen túljutottunk a maja világvégén, a közeljövőben azonban új fenyegetés vár a túlélőkre. Megszólaltak a kürtök Yorkban, november 14.-én – írja a Daily Mail.

A vikingek szerint ettől kezdve már csak százat kell aludni a következő világvégéig! A legenda szerint pontosan száz nappal a Ragnarok nevű viking apokalipszis előtt Heimdallr isten megfújja a mitikus Gjallerhorn kürtöt, hogy figyelmeztesse és Odin oldalán csatába hívja az embereket.

A legenda szerint a Ragnarok (szó szerinti fordításban: az Istenek végzete) előjelei jól felismerhetőek:

– Közvetlenül előtte minden idők leghidegebb tele érkezik el (ha így lesz, jobb felkészülni, hiszen tudjuk: Winter is coming / A tél közeleg).

– Eltűnik a morál és az emberek egymás ellen fognak harcolni (ezt nem igazán kell bizonygatni).

– A legfontosabb bizonyíték Jormungand, Midgard kígyója, aki megszabadul a farkától és kitör az óceánból. Danielle Daglan, a Nordic Viking Center szakértője szerint ez már meg is történt. Ahogy a Hír24 is beszámolt róla, a múlt hónapban egy rejtélyes óriáshal tetemet találtak egy kaliforniai tengerparton.

És hogy mi történik a nagy napon – ami a kutatók szerint 2014. február 22.-ére esik? A legenda szerint Skoll farkas felfalja a napot, testvére, Hati pedig a holdat eszi meg, a csillagok eltűnnek az égről és a Föld örök sötétségbe zuhan. Ezen a napon fogja Odin főistent megölni Fenrir farkas, földrengések lesznek, felkel a tenger és mérgezett lesz az ég.

Miért pont február 22? Akkor ér véget a Jolablot, azaz a tél végének viking ünnepe. Persze ebben az esetben sajnos nemcsak a tél, hanem minden véget ér. Nem mellesleg éppen ezen a napon kezdődik a yorki JORVIK Viking Fesztivál, már abban az esetben persze, ha marad elég túlélő.

Tény, hogy a vikingek szeretnek és tudnak is bulizni, s ahogy a következő, régi videóból is látszik, a hősiesség és a tánc egyaránt a harcos erényei (0.36-tól érdemes nézni).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik