Tudomány

Álmukban erőszakolja a nőket egy sün

A Kill Bill egyik legmegdöbbentőbb jelenete a hangyászsünök életének része: a hím sorra járja a téli kómában lévő nőstényeket és párosodik velük. Négyágú szerszámot használ.

A világ egyik legfurcsább állata: emlős, pedig nincs emlője és tojást rak, mint a hüllők, majd tejjel táplálja a kölyköket. Az Ausztrália-szerte elterjedt állat alig négy kilót nyom, méretéhez képest viszont elképesztően hosszú ideig, akár 50 évig is él. Összetett, nagy agyának köszönhetően igen okos, és a Tasmán Egyetem kutatói szerint minden állat egy külön személyiség – írja a National Geographic.

Ébredés után kívánós

Magányosan élnek, a hímek igyekeznek nagy területet ellenőrzésük alatt tartani, hogy a lehető legtöbb nőstényhez férjenek hozzá. Nem is akárhogy. A hűvös időszakban mind a hím, mind a nőstény lyukakat ás magának, ahol hibernálva, “téli álmot aludva” vészeli át a kedvezőtlen körülményeket.

A hím azonban előbb “ébred”, mint a hölgyek, és azonnal megkezdi a párkeresést. Gyakorlatilag rátörik az ajtót a békésen szendergő asszonyra és párosodik vele a helyzetből adódóan annak tudta és beleegyezése nélkül. Annyira aktívak a fiúk, hogy a kutatók többször lehettek tanúi bizarr csoportjelenetnek is, amikor három-négy lovag ügyködött egyetlen alélt asszonyon.

Megölhetik a kicsiket

Átlagosan csaknem tucatnyi szexpartner adja egymásnak a kilincset egy-egy kéjbarlangban. Az sem mindennapi, ahogy dolgoznak. A hangyászsün pénisze ugyanis négyágú. Nem használja mindet egyszerre, a nőstény kétfelé ágazó ivarszervével úgy is megbirkózik, ha csak kettőt vet be.

A nő tehát hajadonként fekszik le és anyaként ébred. A tojásokból kibúvó utódokat pedig emlőshöz méltón tejjel táplálja. Emlője nincs, a táplálék hasának pórusain szivárog ki, onnan nyalogatják fel a kicsik. Sajnos a hímek nem tartják tiszteletben az anyaságot sem: gyakran előfordul, hogy rátörnek az anyaállatra és párosodnak vele, miközben agyontapossák a tojásokat vagy az újszülötteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik