Tudomány

A párok negyedét zavarja az okostelefon

Keresztbe tesz a szerelemnek a technológia?

Kétségtelen, hogy az elmúlt két évtized műszaki fejlődése jelentős hatást gyakorolt életünkre, így párkapcsolatainkra is: az igazán elvetemültek számára van már olyan alkalmazás, amely helyettük szeret, de egyesek számára az internet a szeretésnél is fontosabbá vált.

A Pew Research Center legújabb kutatása szerint az internetnek és az okostelefonoknak (mint a legtöbb dolognak) megvan a jó és a rossz oldala is.

A megkérdezettek alapvetően pozitív változásokról számolnak be: a mindig és mindenhol használható mobilkommunikációnak köszönhetően közelebb érzik magukat párjukhoz, de természetesen a legjobb dolgokból is megárt a túl sok.

A problémákról nem meglepő módon az a 18-29 éves korosztály számol be, akik a legtöbbet használják az internetet és az okostelefonokat. A fiatal válaszadók 45 százaléka szerint az internet, míg 42 százalékuk szerint az okostelefon igenis zavaró tényező lehet egy párkapcsolatban – 8 százalékuk pedig már össze is veszett azon, hogy valamelyikük túl sokat lóg a neten.

Ti hogy álltok ezzel? Nálatok keresztbe tesz a szerelemnek a technológia?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik