Tudomány

Wifi nélkül mit ér a gép?

Avagy mire jó egy számítógép, mikor elmegy az internet?

Igen, tudjuk, hihetetlennek tűnik, de volt olyan idő, valamikor még a sötét középkorban, mikor még nem terjedt el a világháló. Számítógépek akkor is voltak, mégsem tűntek annyira feleslegesnek, mint manapság, ha akadozik az internet.

Nem kis erőfeszítésbe került, de megpróbáltunk visszaemlékezni arra, hogy wifi nélkül mit ér a gép.

Mik ezek az ikonok?
Könnyű elfelejteni, hogy a böngészőn kívül vannak még programok, pedig. Itt a tökéletes alkalom, hogy kipróbáljuk azt a kép- vagy videószerkesztőt, amit a családi emlékek digitális mesterművé varázsolásához töltöttünk le, esetleg beüzemelni egy rég elfeledett játékprogramot – jobb híján egy kis Solitaire vagy Aknakereső.

Házi mozi
Hasonló módon feledésbe merült, hogy a legtöbb gépen továbbra is van DVD-olvasó, ahogy a legtöbb háztartásban még DVD-t is találni. Érdemes őket ismét összeismertetni – legalább addig, amíg a YouTube vissza nem tér.

Koncert
Az ötlet ugyanaz, csak CD-kkel. Sőt, aki nem elégszik meg a zenei kikapcsolódással, annak csak javasolni tudjuk közben biztonsági mentések és lejátszási listák készítését. Előbbit a biztonság, utóbbit a későbbi élvezet kedvéért.

Korai tavasz
És ha már a rendezésnél-szervezésnél tartunk, az internetmentesség ideális alkalom arra, hogy rendbe tegyük a gépet: tisztítsuk-töröljük, vírusirtsuk és töredezettségmentesítsük.

Vagy, ha nagyon-nagyon merészek vagyunk, akár ki is kapcsolhatjuk a gépet és megnézhetjük, milyen a világ a képernyőn túl.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik