Tudomány

Próbálta már okoságyon?

"Valószínűleg a világ legjobb ágya" - szól a gyártó reklámja.

A csúcstechnológiával keresztezett ágyakról híres Sleep Number legújabb, x12 típusú fekhelye a gyártó szerint (valószínűleg) a világ legjobbja. S bár gyanítható némi részrehajlás, az állítást tonnányi funkcióval próbálják alátámasztani.

A megokosított ágy folyamatos kapcsolatban áll az internettel, ami ugyan némileg ijesztőnek tűnhet, kényelmi szempontokat szolgál: a számos érzékelő mérési adatai ugyanis automatikusan feltöltődnek, vagyis az ember okostelefonján vagy táblagépén már ébredés után kielemezheti, hogy hogy aludt.

Párját ritkítja, hogy az ágyhoz távirányító jár, amely egyébként megérti az emberi beszédet, ha nincs kedvünk nyomogatni. Ez pedig roppantul kapóra fog jönni azoknál a pároknál, melyek egyik (vagy mindkét) tagja hajlamos úgy horkolni, mintha vaddisznók próbálnák visszaverni a láncfűrészek lázadását.

Az ágy ugyanis a fejrésznél két matraccá válik szét, melyek magassága külön-külön állítható. S bár saját tapasztalataink alapján kételkedünk az “antihorkolás” funkció hatékonyságában, a gyártó szerint mindent megold, ha megkérjük az ágyat, partnerünk fejrészét állítsa magasabbra.

Hogy mibe kerül az alvástechnológia e remeke? Mindössze 8000 dollárba, vagyis nagyjából 1,8 millió forintba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik