Tudomány

Tíz év múlva mindenki szemüveges lesz

Egyesek szerint így olvad majd össze a virtuális világ és a valóság.

Nagyon úgy tűnik, hogy az okostelefonok után (vagy mellett) az okosszemüvegek válnak digitális életünk központi eszközévé. A Google már másfél éve bejelentette saját készülékét, és természetesen a konkurencia sem várat magára. A versenytársak egyike az Atheer névre hallgató vállalat, amely saját okosszemüvegét a következő videóval harangozta be.

A vállalat vezetője szerint a funkcionalitás egy-két éven belül elérhető lesz, míg a hardver ilyetén minimalizálása nagyjából nyolc évet vesz igénybe. Ami szerény számításaink szerint azt jelenti, hogy tíz év múlva mindenki szemüveges lesz, cilinderektől és dioptriáktól függetlenül.

Aki már most be szeretne szállni, az 850 dollárért hozzájuthat egy fejlesztőknek szánt csomaghoz, míg 350 dollárért cserébe az elsők között kapja kézhez az Atheer okosszemüvegét, ami várhatóan jövő ilyenkor jelenik meg.

S bár az információs technológia rajongóiként nekünk tetszik a bemutató, mégis szívesebben élnénk a Gorilla Glass jövőjében, ahol nemcsak minden érintőképernyő üveg, hanem minden üvegfelület érintőképernyő is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik