Tudomány

A Google tette tönkre az életét

Legalábbis ezt állítja egy amerikai férfi.

Állítólag még 2009-ben történt, hogy Jeffrey Kantor, aki akkoriban szerződésesként dolgozott a hadseregnek, egy távirányítású repülőgépet szeretett volna építeni fiának. Technikai ismeretek híján a Google-t vette igénybe és elkezdte begépelni: “hogyan építek távirányítású…” Azonban a keresőoldal automatikus javaslatai közbeszóltak, és mire észbe kapott, repülő helyett bombára nyomott entert.

A férfi keresete szerint ezek után a kormány megfigyelte és saját munkatársai is elkezdték zaklatni. Telefonbeszélgetésekből kezdtek el idézni és részletesen be tudtak arról számolni, hogy mi hol van a lakásában, majd az elbeszélést valaki mindig azzal a történettel fejezte be, hogy állítólag a túlzott stressztől is meg lehet halni. Nem meglepő módon Jeffrey már nem dolgozik ott.

A pszichikai kínzást és zaklatást azonban nem hagyta annyiban: 60 millió dollár (kb. 13,5 milliárd forint) értékben indított pert, méghozzá nem is akárkik ellen: az alperesek között szerepel Eric Holder főügyész, John Brennan, a CIA igazgatója és John Kerry külügyminiszter is.

Persze történetét még be is kell bizonyítania. Szerintetek hihető?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik