Tudomány

Ezt látja halála előtt a hal

Kamerára bukkant a pingvin a Déli-sarkon, kattintott is rögvest egy képet magáról.

 

A madár érdeklődését felkeltő kamerát egy utazási iroda helyezte el az Antarktiszon. Ennél szerencsésebb nem is lehet egy elszigetelten, a civilizáció vívmányaitól megfosztott, ámde igencsak hiú pingvin.

Nem is totyogott el a lehetőség mellett, bár a feszíts tükörben, aztán posztold lehetősége számára még így is elérhetetlen volt. Megelégedett hát azzal, hogy egyetlen használható eszközével, a csőrével lőtt magáról egy fotót. Így sikerült, de az előnytelen kép ellenére hamar nagy népszerűségre tett szert.

Érdemes azért azt is megemlíteni, hogy ami nekünk vélhetően aranyos és jópofa, az halak tömegei számára halálos veszély. Naponta tucatnyit ez a látvány kísér ki az árnyékvilágból. Már ha ki merik nyitni a szemüket…


A fotó a Twitterről származik

A selfie úgy látszik, egyre népszerűbb az állatvilágban, a közelmúltból nem ez a pingvin az egyetlen. Ausztráliában egy krokodilok megfigyelésére kihelyezett kameracsapdát ragadott el egy sas. Miután vagy száz kilométert repült vele, nyugodtan letelepedett és elkezdte volna elfogyasztani a zsákmányt.

Ha kamera helyett egy nyúl lett volna az áldozat, és még a hatalmas karmok szorítását is túlélte volna, ez lett volna az utolsó képsor, amit még lát:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik