Élet-Stílus

Lopott kamerával filmezett a sas

Madártávlatból készítette a páratlan felvételeket Ausztráliában, ahol krokodilok viselkedését rögzítették a felvevővel.

A nyugat-ausztráliai Kimberly térség vadőrei hétfőn tették közzé azt a videofelvételt, amelyen jól látható a táj és az, amint a fiatal madár a szárnyaival csapkodva megragadja a kamerát, majd felszáll vele.

„Amikor észrevettük, hogy nincs meg a gép, azt hittük, hogy a vízbe esett, de néhány héttel később kaptunk egy hívást, hogy megtalálták a kameránkat a földön heverve” – mesélte az egyik parkőr. A videokamerát 110 kilométerrel arrébb, a Mary folyónál találták meg, a rendkívüli felvétel pedig akkor került elő, amikor megvizsgálták a gépen rögzített anyagokat.

A sas később egy selfie-t (önarcképet) is készített magáról, amikor a fejét a kamera lencséje elé tartja, ezzel véleményünk szerint ő lett minden idők legmenőbb madara, később pedig vélhetően azért szabadult meg a géptől, mert rájött, hogy az nem pocok és nem lehet megenni.

A vadőrök a mozgásérzékelő felvevőt a Margaret folyó mentén helyezték el még májusban, hogy krokodilokat kapjanak lencsevégre. De legutóbb valami egészen mást sikerült megörökíteni.

Az erdészek azt tervezik, hogy ezentúl odacsavarozzák a kihelyezett kamerákat, bár így nem készülhetnek páratlan madárfelvételek, de talán a krokodilokat nagyobb eséllyel lehet felvenni.

„Lenyűgöző és egyedülálló felvételek ezek” – hüledezett egy másik vadőr. Tényleg azok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik