Tudomány

Te is lelőheted Kennedyt!

kennedy (kennedy)
kennedy (kennedy)

Egy 2004-es, nagy botrányt kavart, enyhén szólva beteg játéknak köszönhetően a magányos merénylő bőrébe bújhatunk.

Ha gyorsan felállítanánk a világ legbetegebb játékainak ranglistáját, a JFK Reloaded (azaz a JFK Újratöltve) nevű 2004-es alkotás biztosan előkelő helyet foglalna el rajta.

Az 50 éve meggyilkolt amerikai elnök, John F. Kennedy elleni dallasi merénylet rekonstrukcióját tartalmazó programnak köszönhetően a gyilkos, Lee Harvey Oswald bőrébe bújhat a játékos.

A gémereknek a gyilkosságról hivatalos jelentést készítő Warren-bizottság forgatókönyvét támaszthatják alá, ami állítólag nem is olyan egyszerű dolog, hiszen 28 másodperc leforgása alatt kell három pontos lövést leadniuk az elnöki konvojra a hírhedt tankönyvraktár ablakából.

Az akció visszajátszható és kielemezhető, a program pedig pontozza a teljesítményt. Ha a játékos megunta a „hagyományos helyszínről” történő lövöldözést, akkor kipróbálhatja magát a kis füves dombról is, ahonnan – az összeesküvés-elméletek hívei szerint – állítólag egy második merénylő tüzelt.

Nem meglepő, hogy sokan gondolták úgy: morbid ötlet egy ilyen koncepcióval a piacra lépni. 9 éve a lelőtt elnök bátyja, Ted Kennedy például egyenesen ízléstelennek tartotta a JFK Reloadedet. A fejlesztő Traffic Games ezzel szemben úgy érvelt, a program alkalmas arra, hogy „életre keltse a történelmet”.

Ha valakinek nem fekszi meg a gyomrát a játék, akkor a teljes verziót innen töltheti le. A többieknek pedig ajánljuk a fenti gameplay videót megtekintésre.

Kennedy nemrég egy másik videójátékban is szerepet kapott. A Call of Duty: Black Ops-ban a játékost maga az elnök küldi az egyik bevetésre. Erről videó alább:

Még több Kennedy

Az elnök meggyilkolásának 50. évfordulójára a Hir24 is terjedelmes anyaggal készült. Nézzék meg ide kattintva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik