Tudomány

Játékok, amik fényt esznek

jatek5 (napelem, játék, )
jatek5 (napelem, játék, )

Már csak egy bő hónap és leszáll a tetőkre az ősz öregúr rénszarvas-szánjával, hogy zsákjából szórja a minden jót, piros almát, mogyorót, esetleg virgácsot a gyerekeknek, akik izzadó tenyérrel, nehéz szemhéjjal szeretnének reggelig fennmaradni, hogy meglessék a Mikulást.

Szerintem mindannyian átéltük már a helyzetet, mikor napokig válogattunk a játékboltban, vagy készítettük el saját kezűleg csemeténknek a csizmába valót, és mikor az ünnepek lecsengtek, csak egy újabb felesleges dolog került a polcra, amikről lehet törölgetni a port takarítás alkalmával.

Mai cikkünkben összeszedtem pár olyan ötletet, ami lehet szintén nem lesz hosszú életű sláger a gyerkőcök körében, de legalább ameddig foglalkozik vele, picit tanulnak is valamit. Nem is koptatnám feleslegesen a billentyűzetet, jöjjenek a legkreatívabb napelemes játékok.

Szolárpók


A játék természetesen napsütésre indul be, és a kis pókrobot mókásan előre hátra mozog, mintha búvóhelyet vagy élelmet keresne. Mivel a gyerekek szeretik ijesztgetni egymást és szüleiket, ezért lehetséges, hogy hosszabb távon leköti őket, hacsak a nagymama egy jól irányzott seprűcsapással véget nem vet a játéknak. A napenergia-pók minden napfénnyel való találkozáskor életre kel.

Sok az egyben, csináld magad összerakós


Ezek a csomagok akár a szülőknek is jó időtöltést nyújthatnak, legalábbis azok számára, akik kicsit is érdeklődnek a robotok iránt. A készletekből többféleképpen lehet építkezni, naphajtású hajótól, a szélmalmon át egészen a kukásautóig. Csak nagyon vigyázzuk, hogy a kis darabok nehogy a porszívó zsákjában végezzék, vagy az öcskös orrában.

Irány a nap


Háromfedeles repülő-modell, amelyet napelemes technika működtet. A fa részek nyírfa lemezből lettek kivágva. 18 centis hosszal és 14 cm fesztávval rendelkezik a masina. Ha elegendő fény jut a hátán található cellára, a propeller forogni kezd, és úgy tűnik, hogy a háromfedelű mindjárt felemelkedik, de sajnos erre nem képes. Pedig a felhők felett mindig süt a nap…

Gyorsvonat


Ez a darab méltán vonzza a vonatokért lelkesedő porontyokat, így többet megtudhatnak a megújuló energia előnyeiről. Két kocsit húz a mozdony, a kit 18 darabból áll és csupán 4 csavar szükséges a rögzítéshez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik