Tudomány

Az internet kiskapuja a Google

google (google, )
google (google, )

Számos szolgáltatása közül az egyiket nem szokta reklámozni.

Az internetes óriásnak hála lehet keresni, levelezni, térképezni, fényképezni, videózni és rengeteg mást is csinálni – egyebek mellett ki lehet kerülni a munkahelyi vagy iskolai tiltásokat is. Ha egy honlap elérése le lett tiltva, nekünk mégis mindennél fontosabb felkeresni, egyszerűen használjuk a Google tolmácsát.

A legfontosabb, hogy a jobboldalon megadható célnyelv a honlap nyelvére legyen beállítva – a baloldalon igazából bármi lehet, kivéve az automatikus nyelvfelismerést. Elég balra beírni a webhely címét, s a jobb oldalon kattintva a Google (mintegy kiskapuként) a saját szerverein keresztül eljuttat minket a célhoz.

Amennyiben ez mégsem működni, ki lehet még próbálni a http://www.gmodules.com/ig/proxy?url=http://24.hu megoldást is, ahol értelemszerűen a Hír24 címe helyett más is megadható. Az eredmény nem lesz a legszebb, de maga a szöveg elérhetővé válik.

Persze egyes webhelyek nem hiába kerülnek fel a munkahelyi vagy iskolai tiltólistákra – mivel ezen szabályok kijátszása akár következményekkel is járhat, ezért mindenki saját felelősségére próbálkozzon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik