Tudomány

Tudományosan bizonyított: a magas sarkú szexi

Senkit nem fog meglepni, hogy az eredményeket brit tudósoknak köszönhetjük.

Aki azt gondolta, hogy 2012 legnagyobb tudományos eredménye a Higgs-bozon megtalálása volt, nagyon téved. Ezt az elismerést ugyanis a Portsmouth-i Egyetem kutatói érdemelték ki a Magas sarkú, mint szupernormális inger: Miként befolyásolja a magas sarkú viselése a női vonzerő megítélését című munkájukkal.

Ugyanis a brit tudósok szerint a cipellők viselői csábítóan lengették csípőjüket, ráadásul a lábbeli az egész test mozgását nőiesebbé tette. Az egyetem sporttudományért, illetve pszichológiáért felelős részlegeinek kutatói arra is kitértek, hogy a lapos cipők viszont kevésbé tették vonzóvá a nőket a megfigyelő tesztalanyok számára. Összegzésükben kiemelték, hogy “a magas sarkú kihangsúlyozta a nők járásának feminin jellemvonásait, és a magas sarkúban járó nőkre szupernormális ingerként lehet tekinteni“.

Bár a magunk részéről eddig is sejtettük a magas sarkú és a szexualitás közötti (valószínűleg korunk generálta) összefüggést, mégis köszönettel tartozunk a brit tudósok állhatatos munkájáért. Egy hasonlóan úttörő kutatás egyébként arra is fényt derített, hogy intelligensebb, akin magas sarkú van – igaz, egyesek tiltanák ezt a lábbelit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik