Élet-Stílus

Levágatta a lábujjait, hogy beleférjen a magas sarkúkba

magassarkú (magassarkú, )
magassarkú (magassarkú, )

Meglepő, de a cipőmániás hölgy lábujjkisebbítő műtétje nem az első ilyen, és a szakemberek szerint nem is az utolsó.

A lábplasztika ugyanis a statisztikák szerint egyre népszerűbb. És hogy miért vállalkoznak rá a nők? Nos, azért, hogy beleférjenek a legkülönbözőbb magas sarkú cipőkbe.

Ezért feküdt kés alá Susan Deming is, aki – bár megszállottja a nőies topánoknak – az elmúlt néhány évben egyre komolyabb fájdalmaktól szenvedett a szenvedélye miatt. A nő a Fox News amerikai tévécsatornának azt nyilatkozta, nem kíváncsi azok véleményére, akik még sose tapasztaltak ilyen fájdalmat.

„Sosem találtam megfelelő méretű cipőket, mert az egyik lábamon hosszabbak voltak az ujjaim, ezért azon állandóan egy vagy több számmal kisebb cipőt hordtam. A lábam szinte állandóan sebes és hólyagos volt, és most jött el az a pillanat, amikor megelégeltem a fájdalmat. Vettem egy nagy levegőt, és a műtét mellett döntöttem” – tette hozzá.

Az amerikai ortopéd orvosok adatai szerint az államok nőinek közel 87 százaléka szenved lábproblémáktól, amiket a nem megfelelő méretű cipők, illetve a magas sarkúak okoznak. Ennek köszönhetően egyre többen fekszenek kés alá: de nem csak a lábujj-kisebbítő műtétek népszerűek, sokan kérik a talppárnák kollagénes feltöltését, ami kényelmesebbé teszi a magas sarkú viselését. Az eljárásnak köszönhetően ugyanis olyan érzés lesz a járás, mintha puha párnán lépdelnénk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik