Élet-Stílus

Intelligensebb, akin magas sarkú van

A legmagasabb sarkakat állítólag a britek és a spanyolok hordják, mert ők általában alacsonyabbak.

A Telegraphban megjelent felmérés eredménye szerint a szigetországban átlagosan 8,4 centiméter magas sarkakon tipegnek a nők. Ehhez képest messze elmaradnak a franciák, akik csak 6,1, míg a németek 6,9 centis magasságig rugaszkodnak el. A brit nők fölénye valószínűleg annak köszönhető, hogy ők általában alacsonyabbak, mint a franciák vagy épp a németek. A felmérésben, ami kifejezetten az európaiak cipőviselési szokásaira volt kíváncsi, összesen 3792 nőt kérdeztek meg.

Korábban a magas sarkakkal kapcsolatban egy pszichológus kifejtette, hogy a nők, akik ilyen cipőt viselnek, sokkal intelligensebbnek és magabiztosabbnak tűnnek, mint a lapos talpú cipőt viselő társaik. A cipőmogul Christian Louboutin, aki a jellegzetes, piros talpú cipőkkel és a gigantikus sarkakkal lopta be magát a köztudatba, még ennél is tovább ment. Szerinte azok a nők, akik magas sarkú cipőt viselnek – különösen azok, akik Louboutin-cipőkbe bújnak – orgazmusközeli érzést élnek át.

Ennek némiképp ellentmond, hogy a legalább 15 centis cipők viselői gyönyörteli élmények helyett, fájdalmas élményekről számolnak be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik